Koululounas tänään - Osa 2

Tiistai 20.3.2012 klo 21:17 - Marko

salaattipoyta03.jpg
Ulkonäkö on kouluruokailussa iso ja merkittävä asia. Panostamalla salaattipöydän tarjollelaittoon saadaan oppilaat houkuteltua syömään aiempaa enemmän salaattia. Jokainen komponentti erikseen tarjolla antaa asiakkaille mahdollisuuden valita jokaista salaatin raaka-ainetta selkeästi erikseen lautaselle. Pienillä teoilla on joskus merkittävä vaikutus kouluruokailun arvostuksen parantamiseen koululaisten keskuudessa.

1 kommentti . Avainsanat: koululounas, kouluruoka, koulu

Koululounas tänään - Osa 1

Perjantai 17.2.2012 klo 15:50 - Marko

170220125332.jpg
Tervakosken koulun oppilasravintola Soppakauha tarjoili tänään koululaisille maittavan koululounaan. Ruokalistalla oli juureskiusaus ja salaattipöydästä löytyi raejuustoa, kurkkua, salaattia ja kurpitsakuutioita. Joka päivä ateriaan kuuluu tietysti perinteinen näkkileipä, rasvaton maito, kevytlevitteet ja salaatinkastikkeet.

...ja Hämeen Sanomien eilisestä "uutisesta" huolimatta pinaattikeitto on ihan hyvää kouluruokaa ;)

1 kommentti . Avainsanat: koululounas, kouluruoka, koulu

Duuniluokka on hyvä juttu

Perjantai 13.8.2010 klo 22:17 - Marko

Linkki: Duuniluokka antaa mahdollisuuksia

Janakkalassa alkaa tänä syksynä uusi duuniluokka peruskoulun päättäneille nuorille. Luokalle pääsi 10 nuorta, jotka jäivät ysiluokan jälkeen ilman toisen asteen koulutuspaikkaa.

Opetuksesta vastaa Harvialan koulukoti, josta osoitetaan duuniluokalle kaksi erityisopettajaa. Oppitunteja pidetään Myllynkulman koululla Harvialassa, mutta paljon myös Turengissa Seppäläntiellä Sinisellä talolla. Näitä kutsutaan duuniluokan kotipesiksi...

Janakkalan Sanomat

1 kommentti . Avainsanat: koulu

Välipalaa kouluissa

Perjantai 13.8.2010 klo 22:11 - Marko

Linkki: Lappeenranta vakinaistaa koulujen välipalapalvelun

Lappeenrannassa on kokeiltu maksullisten välipalojen tarjoamista kolmen vuoden ajan ja kokemukset ovat olleet myönteisiä. Hyvän palautteen ansiosta Lappeenrannan kasvatus- ja opetuslautakunta päätti, että maksullinen välipalatoiminta vakinaistetaan. Välipala maksaa lappeenrantalaiskoululaisille 2 euroa päivässä.

Välipala on tarjolla koulujen ruokasaleissa buffet-linjastossa, josta koululainen tai oppilas voi koostaa itselleen sopivan annoksen. Tarjolla on aina tummaa tai vaaleaa leipää sekä näkkileipää, levite, leikkelettä tai juustoa, tuorepala sekä juomana maitoa, piimää ja vettä. Näiden lisäksi tarjolla on vaihdellen sämpylää / karjalanpiirakkaa, hedelmiä, puuroa, kiisseliä, jogurttia tai rahkaa.

YLE Etelä-Karjala

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koulu, välipala