#Pannukakku - 100% Kauraa

Keskiviikko 19.4.2017 klo 18:07 - Wilkkis

pannari.jpg

"Muumimamman aamiaispannukakku"

Näin syntyy laakson maittavin pannari...

8 dl maitoa
4 dl gluteeniton kaurajauhoa 
3-4 kpl kananmunia
1 lusikallinen suolaa
50 g voita

Sulata voi, riko munat ja sekoita kaikki aineet keskenään. Vatkaa tasaiseksi ja turvota sen hetken kun maltat. Kaada taikina uunipelille ja paista uunissa 180 asteessa kunnes on kypsää ja kauniin väristä 20 - 30 minuuttia, riippuen uunisi toiminnasta. Tarjoile muumilaakson tyyliin vaapukkahillon kanssa tai siirapin kanssa.

HUOM! Ohjeeseen ei kuulu sokeria, ei vanilliinisokeria, ei siirappia tai muutakaan. Älä siis edes harkitse sellaisen lisäämistä taikinan sekaan koska se ei pannukakkuun vain yksinkertaisesti kuulu. Pannarin nautinnollisuus syntyy juuri suolaisen pannarin ja makean hillon yhdistelmästä. Mitään järkyttävämpää ei olekkaan kuin ylimakeaksi maustettu pannari.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruoka, pannukakku, muumimamma, kaura, gluteeniton

Ruuan kaltaiset valmisteet

Torstai 2.2.2017 klo 20:32 - Wilkkis

20170202_182801-01.jpg

Tulihan kokeiltua viikolla mukaruokaa. Ensimmäisenä oli vuorossa nyhtökaura ja siitä valmistettu kasvis-nyhtöwok. Kaikesta hypetyksestä johtuen oli tietysti odotuksetkin korkeammalla, kuin ehkä realistiseti olisi pitänytkään. Pettymys oli valtaisa nimenomaan siksi, että odotukset ylittivät järjellisen ajattelun rajat. 

Nyhtö maistuu juuri siltä miltä se voikin maistua. Tunkkaista mukaruokaa. Ei se kyllä lihaa korvaa ikinä. Ei maultaa, ei rakenteeltaan enkä nyt oikein keksi mitään muutakaan syytä miksi pitäisi. Wokkia voi tehdä ihan kasviksista pelkästäänkin. Kannatan sitä vaihtoehtoa.

Aiemmin meillä olikin jo ruokapydässä tarjolla mifua ja jälleen sitä testattiin. Tänään pizzan muodossa. Edelleen se ei kyllä vakuuta myöskään olemassaoloaan tai tarpeellisuuttaa millään konstilla. Se vain on kumimaista mukaruokaa. Joutaa samaan kategoriaan nyhtökauran kanssa. Ilman ruokaraetta pärjää yhtä hyvin, ellei jopa paremmin.

Molemmista jää jälkitunne, että miksi pitää väen väkisin vääntää ja keksiä jotain mukaelintarviketta. Ei ymmärrä.

Syökää lihaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruoka, Mifu, Tofu, Nyhtö, Kaura, Liha