Pellot pakettiin ja kesälomalle facebookista

Sunnuntai 23.5.2010 klo 16:33 - Marko

facebook.jpg

Jatkuva peltojen kyntäminen, kylväminen ja sadon korjaaminen tuntui aluksi mukavalta pikku puuhalta. Noin kuukausi sitten lopetin kuitenkin mokoman touhun, kun huomasin sen vievän vain päivittäin enemmän ja enemmän aikaa ilman että siitä tosiasiassa sain itselleni yhtään mitään. Se vain vei aikaa.

Viikko sitten lopetin twitterin käytön ja facebook profiilini päivittämisen kokonaan ja päätin kokeilla viettää kesän ilman naamakirjaa. Aiemmin päivittäinen muiden statuksien lukeminen ja omista askareistani muille kertominen tuntui luontevalta toiminnalta. Johan siellä naamakirjassa tuli vietettyä muutama vuosi hyvinkin aktiivisena käyttäjänä, mutta saapuva kesä ja aurinko saivat ajattelemaan kuitenkin josko senkin ajan voisi viettää jotenkin ihan muuten

Aiemmin turhauduin jo facebookissa oleviin turhanpäiväisiin kyselyihin ja testeihin. Blokkasin mokomat sitä mukaa pois näkyvistä kun niitä uutisvirtaan ilmestyi. Silti päivittäin sinne ilmestyi aina uusia ja uusia turhaakin turhempia "mikä kivi olet?" kyselyitä. Kyselyjen ja testien lisäksi jatkuva mitä turhemmista ryhmistä "tykkääminen" ja "fanittaminen" ei ole koskaan ollut omasta mielestäni järin tarpeellista puuhaa. On mulle ihan yks lysti ajaako Risto muovitraktorilla Kuusamosta Helsinkiin jos satatuhatta ihmistä fanittaa samaa ryhmää.

Muutaman kerran olen sortunut ja löytänyt itseni lurkkimasta mitä muut sinne kirjoittelevat, mutta siitäkin tavasta uskon pääseväni vähitellen eroon. Kaipuu facebookiin on kyllä olemassa, mutta kun mietin miksi ihan oikeasti siellä vielä aikaani viettäisin on päätös tuntunut oikealta ratkaisulta.

Voiko ilman facebookia sitten nykypäivänä elää? Suljinko itseni facebookista poistuessa ulos myös muilta ihmisiltä? Ainakin vaikuttaa siltä, että kaikki kohta käyttävät facebookia ja sieltä poissaoleviin ihmisiin on jopa vaikea pitää yhteyttä. Onneksi on kuitenkin edelleen olemassa puhelin ja ainahan voi vaikka poiketa käymään jos asiaa ilmaantuu.

Luultavasti syksyn tuodessa pimeät illat tullessaan voi olla vaikeampaa pysytellä poissa naamakirjasta, mutta aika näyttää riittääkö yksi kesän poissaolo viemään kaikki vieroitusoireet ja kaipauksen mennessään. Ehkä tilalle tulee jotain muuta.

Kenties jotain oikeaa elämää?

2 kommenttia . Avainsanat: facebook, sosiaalinen media, twitter, farmville

Vaalikoneet

Maanantai 22.9.2008 klo 22:49 - Marko

Mutkatona apua ehdokkaiden mielipiteiden ja omien ajatuksien vertailuun tarjoaa monet vaalikoneet, joihin itsekkin olen käynyt ahkerasti jo vastaamassa. Kuten YLE, Hämeen Sanomat ja MTV3:n kunnallisvaalikone joka on jo avoinna. Sekä tietysti minut löytää Facebookista ja siellä olevasta Sosiaalisesta vaalikoneesta jossa käyttäjät voivat itse lisätä omia kysymyksiään ehdokkaille.

1 kommentti . Avainsanat: facebook, vaalikone, kuntavaalit, 2008